Powerbanky

Záložné zdroje alebo powerbanky k mobilu sú neoceniteľným spoločníkom na cestách. Keď sa batéria mobilu vybije a vy hľadáte zásuvku, nabíjačku a hlavne nemáte čas sa venovať nabíjaniu mobilu, tak pomôže záložný zdroj ku ktorému pripojíte svoj vybitý mobil a pokračujete v používaní mobilu bez prerušenia.
Kapacita záložných zdrojov je rôzna, jedno plné nabitie mobilu zvládnu záložné zdroje približne od kapacity 3000mah. Ak chcete mať so sebou energiu pre viacnásobné dobitie mobilu, možný počet nabití mobilu si vyrátate ako násobok kapacity batérie mobilného telefónu +35%. Bežne má mobil kapacitu batérie 2500-3000mah pri 5V, tak napríklad powerbanka s udávanou kapacitou 10 000mah pri 3,7V dobitá naplno, ho dokáže nabiť maximálne 2-3 krát. (2500*3=7500+35%=10125mah)
Ako sa udáva kapacita powerbank
Okolo nabíjania z powerbánk je celá veda a veľa vstupujúcich faktorov, od kvality použitých článkov, prevodníka, kvality a dĺžky nabíjacieho kábla, preto len v jednoduchosti:
Výrobcovia udávajú kapaciu článkov powerbánk pri 3,7V napätí, kdežto mobil sa nabíja pri min. 5V napätí, z toho vyplýva rozdiel 26% + pri prevode energie z powerbanku do mobilu dochádza k stratám pri prenose a zohrievaniu, ktoré u najlepších výrobcov ako napr. Xiaomi dosahuje 7-10%, pri neznačkových to môže byť aj 20-30%.
Xiaomi ako jeden z mála poctivých výrobcov udáva kapacitu použitých článkov priamo na produkte aj pri 3,7V aj pri 5V.
Pre pohodlné používanie odporúčame preto záložné zdroje aspoň kapacity od 5000mah vyššie a určite odporúčame kupovať len značkové powerbanky od overených predajcov.
 
 
 

Pre zobrazenie ďalších produktov si vyberte podkategóriu:

možnosti platby - podporované platobné metódy a banky